Το 28% των γονέων ανησυχεί για το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο
Πόλη: Είδος εργασίας: Full Time

Kaspersky: Το 28% των γονέων ανησυχεί για το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο, αποδεικνύοντας ότι το λογισμικό γονικού ελέγχου είναι αναγκαίο!


Σύμφωνα με τo Kaspersky Family Report, πάνω από ένας στους τέσσερις (28%) γονείς με παιδί ηλικίας μεταξύ επτά και 12 ετών θεωρούν το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο ως τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ βρίσκονται online. Το επιβλαβές περιεχόμενο μπορεί να βρεθεί παντού στο Διαδίκτυο, ακόμη και ως διαφήμιση σε κάποια εφαρμογή. Το Kaspersky Safe Kids for Windows απέσπασε πρόσφατα το Βραβείο 2019 AV-Comparatives Approved Parental Control και βοηθά τα παιδιά να προστατεύονται από ακατάλληλο περιεχόμενο.

 Το επιβλαβές και ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο αυξάνεται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τα παιδιά τους να συναντήσουν ακατάλληλο περιεχόμενο, το 28% των γονέων προσπαθεί να ρυθμίσει τον χρόνο που τα παιδιά δαπανούν online. Περίπου οι μισοί (58%) αισθάνονται ότι πρέπει να ελέγχουν ή να επιβλέπουν την online περιήγηση των παιδιών τους και τη χρήση του Διαδικτύου. Τα παιδιά μπορεί να συναντήσουν τέτοιο περιεχόμενο κατά λάθος και το λογισμικό γονικού ελέγχου μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους εμφάνισης επιβλαβούς περιεχομένου. Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι κάθε λύση γονικού ελέγχου αποδίδει διαφορετικά και δεν είναι εύκολο για τους γονείς να επιλέξουν την κατάλληλη για αυτούς. Για να βρει το καλύτερο εργαλείο για την προστασία των παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, κάθε χρόνο η AV-Comparatives πραγματοποιεί δοκιμές πιστοποίησης για διάφορους παρόχους λογισμικού γονικού ελέγχου. Για να πιστοποιηθεί ένα προϊόν που έχει αναλυθεί πρέπει να αποκλείει τουλάχιστον το 98% των πορνογραφικών ιστότοπων, να έχει ελάχιστα false alarms σε ιστότοπους φιλικούς προς τα παιδιά και να μην έχει σοβαρά ανεπίλυτα σφάλματα (ή ελλείψεις σχεδιασμού) κατά την αναθεώρηση.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.digitallife.com.cy


Similar Jobs

Πληροφορίες για Κορωνοϊό Covid-19

Πληροφορίες για Κορωνοϊό Covid-19 Περισσότερα

Υπηρεσίες και Τμήματα Υπουργείου Εργασίας

Υπηρεσίες και Τμήματα Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Περισσότερα

Αστυνομία-Πυροσβεστική

Αστυνομία Κύπρου και Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου Περισσότερα

Υπουργεία

Υπουργεία Κυπριακής Δημοκρατίας Περισσότερα